Asahi kehitettiin terveysliikunnaksi

Asahi tuottaa joskus myös hämmennystä ja esiin tulee kysymyksiä. Olet sitten ohjaaja tai harjoittelija, voi kysyä meiltä. Emme vastaa henkilökohtaisesti vaan tällä palstalla.

Asahi-kysymyksiä sekä vastauksia

Kysymys: Minulla on ongelmia toisen käteni kanssa. Teen raskasta työtä ja oikea käteni on jatkuvasti kipeä hartiasta sormenpäihin.

Vastaus: Tee rasittuneelle käsivarrelle vain rentoutusliikkeitä ja A1-NH1-hartiajännityspoistoja. Toista kättä voit treenata täysillä.Muista kuitenkin hidas liiketapa. Hidas liiketapa ei rasita ja voit itse aistia, milloin liike tuntuu miellyttävältä. Hyvin yleinen virhe on, että harjoittelijat tekevät liikkeen liian nopeasti.

Tutustu oheiselta videolta ohjeita olkapääliikkeseen.

Kysymys: Millainen vaara tartuntaan on saunassa ja pesuhuoneessa tai pukuhuoneessa?

Vastaus: Virukset eivät pidä kuumuudesta eivätkä kestä ultraviolettisäteilyä ja ne pärjäävät paremmin kylmässä - jopa pakkasessa.

Saunassa välttämätön läheisyys lisää tartuntariskiä, vaikka saunassa onkin lämpöä. Vihtominen levittää virusta saunan joka kolkkaan.

Pukuhuoneessa ollaan yleensä aika lähekkäin. En suosittele yhteissaunaa.Suosittelen myöskin välttämään yhteistä asahi-treeniä. 

Turvallisinta olisi järjestää asahiharjoitus ulkosalla, jos siihen on välttämätöntä jostain syystä ryhtyä. Silloinkin tulisi pitää pitkät välimatkat toisista.

Millainen on koronan tarttumavaara julkisissa tiloissa (kaupoissa yms) , jos käyttää hanskoja, niin voiko virus levitä hanskojen mukana kotiin?

Vastaus:  Vaikka asiaa ei vielä varmuudella tiedetä, niin on mahdollista, että koronavirus pysyy hengissä metalli- ja muovipinnoilla jopa 3 vuorokautta. Tartuttavuus silti vähenee koko ajan.Hanskat tulisi ottaa pois käsistä kotona, koska niissä voi olla virusta, ja heittää roskikseen.Lisäksi tulisi aina pestä kädet ulkota tultua.Korona-virus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, mutta myös kosketuksen kautta. Se voi myös tarttua pinnoilta, joille on hiljattain päätynyt sairastuneen hengitystie-eritteitä. Pintojen osuus viruksen leviämisessä ei nykytiedon mukaan kuitenkaan ole merkittävä. Pintojen, elintarvikkeiden tai tavaroiden välityksellä tapahtuvia tartuntoja ole toistaiseksi havaittu.

Olisiko kuitenkin syytä käyttää julkisissa tiloissa kertakäyttöhanskoja ja heittää ne sitten pois käytön jälkeen. Viimeisemmät  ohjeet ovat sellaisia, että julkisissa tiloissa ei kannattaisi käydä ellei välttämätöntä. Tämä koskee erityisesti yli 70-vuotiaita.

Onko mahdollista saada tartuntaa luonossa, jossa ei liiku muita ihmisiä?

Vastaus: Luonnossa liikkuminen on mahdollista ilman pelkoa tartuntavaarasta. Ulkoilu on ihan hyväkin asia ja siellä voi harrastaa vaikka asahia. Suurin vaara tällä hetkellä on ihmisten välisessä kanssakäymisessä. THL:n ohje on, että ulkona liikkuessasi pidä vähintään metrin etäisyys muihin ja vältä tarpeetonta oleilua julkisilla paikoilla

Onko sinulla kysyttävää? Laita viesti

Minulle saa jatkossa lähettää tarjouksia ja informaatiota sähköpostitse.