Sisätautien ja geriatrian erikoislääkäri Yrjö Mähönen neuvoo

Tohtori Yrjö Mähönen on asahin lääketieteellisen tiedon takana, Hän huolehtii, että kaikki terveyteen liittyvät väittämät asahissa perustuvat länsimaiseen lääketieteeseen ja ovat näin perusteltavissa erilaisin tutkimuksin. 

Tutustu Asahi-Ykän näkemyksiin koronavirusepidemiasta.


Tutustu Asahi-Ykän blogiin aiheesta vastustuskyky sekä stressi

Juttuhetki Asahi-Ykän kanssa

Tohtori Yrjö Mähönen on asahin lääketieteellisen tiedon takana, Keskustelimme hänen kanssaan vallitsevasta koronavirustilanteesta.


Ykä, olemme nyt keskellä maailmanlaajuista epidemiaa. Miten tämä on vaikuttanut sinun toimintaasi?

Asahi-Ykä:  Näin tosiaan on. Korona-virus vaikuttaa meihin jokaiseen.  Minäkin peruutin kaikki ryhmäni kevätkaudelta kokonaan. Ryhmissäni on paljon eläkeläisiä ja ikäihmisiä. He ovat riskiryhmä.


Miten näet korona-viruksen ja sen vaikutukset?

Asahi-Ykä:Epidemia tulee kestämään pahimmillaan noin 3 kuukautta. Ryhmien peruuttaminen on varotoimi, jonka avulla pyrimme pitämään epidemian huippukäyrän mahdollisimman laakeana. Silloin kaikki vaikeasti sairaat mahtuvat teho-osastoille ja voidaan hoitaa mahdollisimman hyvin.

Mites se asahi-harjoittelu? Mitäs nyt, jos ryhmiä perutaan?

Asahi-Ykä: Jokainen voi harjoittaa varsin hyvin asahia kotonaan tai ulkosalla. Jos harjoitellaan ulkona, kannattaa pysyä poissa ihmisjoukoista.

Kannattaa tehdä runsaasti hengitysharjoituksia hengitystilavuuden ylläpitämiseksi ja parantamiseksi.

Muista harjoitella päivittäin ainakin 15 minuuttia. Älä unohda kävelylenkkejä ulkona. 


Haluatko vielä sanoa jotain asahi-harjoittelijoille?

Asahi-Ykä: Kyllä vain. Muista seurata aktiivisesti THL:n ja viranomaisten yleiohjeita. Näin saat luotettavaa tietoa sekä ohjeita, miten osaat toimia oikein.

Seuraa myös Asahi Nordicin sivuja. Teemme tänne myös videoita, joiden mukana voit harjoitella.


...ja muista! Pese kätesi saippualla säännöllisesti.

Onko sinulla kysymyksiä? 

Voit laittaa kysymyksiä korona-viruksesta tai muusta aiheeseen liittyvästä. Kysy, jos olet huolissasi ohjauksista tai harjoittelusta? 

Voit laittaa kysymyksiä ilman nimeä halutessasi. Emme vastaa suoriin kysymyksiin vaan kokoamme kysymyksiä ja vastauksia -osion. On todennäköistä, että monilla on kysyttävää samoista aiheista.

Minulle saa jatkossa lähettää tarjouksia ja informaatiota sähköpostitse.