Asahi Nordicin matkaraportti USA:n vierailusta

5.10.2017

FinnFest USA on jokavuotinen juhlatapahtuma, joka on omistettu Suomelle, amerikansuomalaisille ja suomalaiselle kulttuurille. Tapahtuma kerää useita tuhansia osallistujia järjestämispaikasta riippuen. Vuoden 2017 FinnFest oli erityinen Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan johdosta. Juhlat pidettiin Minneapoliksessa, Minnesotan osavaltiossa. Myös presidentti Sauli Niinistö puolisoineen saapui juhlistamaan tilaisuutta. Amerikansuomalaisten osallistujien, esiintyjien ja näytteilleasettajien ohella paikalla oli myös Suomesta saapuneita vieraita, muun muassa kirjailija Sofi Oksanen.

Asahi Nordic terveysliikunnan osana

Asahi Nordic ry:n pääkouluttajat Ilpo Jalamo ja Yrjö Mähönen edustivat suomalaista lähestymistapaa terveyteen. Suomen kunniakonsuli Minneapoliksessa Marianne Wargelin oli ehdottanut asahin esittelyä FinnFestin yhteydessä ja juhlatapahtumasta vastaava järjestö sponsoroi ystävällisesti asahikouluttajien matkaa. Ensitöikseen asahikouluttajat vierailivatkin kunniakonsulin kotona kiittämässä kutsusta ja mahdollisuudesta osallistua FinnFestin tapahtumiin. Asahikouluttajien päämajana toimi Minneapoliksen keskustassa sijaitseva Hilton -hotelli, josta oli helppo siirtyä FinnFestin tapahtumapaikoille Orchestra Halliin, American Swedish Instituteen ja Danish American Centeriin. Luentoja ja esitelmiä pidettiin myös Hiltonin kokoushuoneissa.

Asahia eri kohderyhmille

Asahin lähettiläät saivat terästää englanninkielen taitojaan pitäessään esitelmiä asahista amerikkalaiselle yleisölle, jonka joukossa oli lääkäreitä, fysiatreja ja muita terveydenhuollon ammattilaisia. Paikalliset ihmiset olivat ylitsevuotavan ystävällisiä, ja keskusteltavaa riitti myös esitelmien jälkeen. Monien hienojen tilaisuuksien ohella mieleenpainuvaa oli asahin esittely taichin, akupunktion ja qi gongin harjoittajille. He ottivat asahin avosylin vastaan ja näkivät siinä ulottuvuuksia, joiden avulla pehmeän liikunnan terveydelliset hyödyt saadaan laajempien joukkojen ulottuville. Vaikutteita saatiin molempiin suuntiin, sillä kiinalainen qi gong opettaja - ihastuttava iäkäs rouva - antoi vinkin äänteiden käytöstä terveysharjoitteiden yhteydessä. Kenties tulevaisuudessa asahia tehdään pienen laulun säestämänä?

Iso kiitos Margaret Vainiolle

Asahi Nordic ry:n Kreikan edustaja Margaret Vainio osoittautui korvaamattomaksi avuksi asahilähettiläille. Syntyperäisenä amerikkalaisena hän auttoi yllätystilanteissa kuten ohjaajakurssin järjestelyissä. Esitelmien jälkeen monet paikalliset olivat nimittäin niin innostuneita kuulemastaan, että halusivat suorittaa C-koulutusohjelman. Aluksi koulutukselle ei tuntunut löytyvän tiloja mistään, mutta lopulta Margaret järjesti kurssitilat odottamattomasta paikasta – nimittäin kauniista kirkosta. Hienon matkan upeaksi päätökseksi viisi amerikkalaista suoritti C-ohjaajalisenssin ja Margaret B-tason lisenssin

Tilaa Extranet-tunnuksesi

Tilaa itsellesi extranetin salasana.
Edellytyksenä on, että olet maksanut jäsenmaksun ja olet C- tai B-lisenssiohjaaja.
Tilaa tunnus osoitteesta asahinordic@gmail.com tai linkistä alla.

Haluan tilata tunnuksen.

Ota yhteyttä!

Tiedustele Asahi Nordicin ohjaajakoulutuksia tai kysy, missä asahia voi harrastaa.

Haluan lisää tietoa ohjaajakoulutuksista

  • asahi
  • asahi nordic
  • asahi health

Asahi Nordic ry on yhdistys ja sen seuraama koulutusjärjestelmä.
Koulutus pohjautuu Asahi Health-terveysliikuntaan. Asahi, Asahi Nordic ja Asahi Health ovat rekisteröityjä tavaramerkkejä ja niiden käyttö ilman merkinhaltijan lupaa on kielletty.