Asahi rentouttavana ja rauhoittavana harjoituksena

25.10.2018
Teuvo Mikkonen, Psykiatrinen sairaanhoitaja , Asahi-ohjaaja

Alla oleva artikkeli on myös pdf-muodossa.PDF

ASAHI - terveysliikunta rauhoittaa mieltä ja kehoa esimerkiksi ennen yöunia. Säännöllinen harjoittelu vahvistaa kehollisia ja psyykkisiä rauhoittumiskeinoja ja voi näin ehkäistä ja lieventää ahdistuneisuuskohtauksia sekä auttaa palautumisessa. Harjoittele omaan terveydentilaasi soveltuvalla teholla, toistolla ja liikelaajuudella.

HARJOITUS A:

1. Huokaise uloshengityksellä reippaasti ja laskeudu samalla etutaivutukseen polvet hieman koukussa. Viivy hetki pää alhaalla rauhallisesti hengittäen. 

2. Nouse sisäänhengityksen aikana ylös selkä pyöreänä vakaaseen seisoma-asentoon. Nosta samalla kädet rinnan tasolle kämmenet avoimina ylöspäin.

3. Laskeudu uloshengityksen aikana alas selkä suorana polvia hieman koukistaen. Laske samalla kädet lantion tasolle kämmenet avoimina alaspäin.

4. Nouse sisäänhengityksen aikana pystyyn selkä suorana ja polvet ojentaen. Nosta samalla kädet rinnan tasolle kämmenet ylöspäin avoimina. Toista liikkeitä 3. ja 4. kunnes olosi on rauhallinen ja hengityksesi tasainen.

HARJOITUS B: Kehollisuuden, mielentilan sekä fyysisen tilan tiedostaminen

Seiso koko harjoituksen ajan rennon joustavasti kämmenet ylöspäin.

1. Tunne ilman virtaus nenässä ja hengitä rauhallisesti kämmenet ylöspäin.

2. Tunne ilman virtaus nenässä ja pidä jalkapohjillasi vahva tuntuma alustaan. Näin maadoitat itsesi turvalliseen tilaan ja rauhalliseen nykyhetkeen.

3. Tunne ilman virtaus nenässä ja lämpö kämmenissä.  Lopuksi hiero ja naputtele kevyesti pään ja niskan aluetta sormenpäilläsi.

Harjoitus perustuu Asahi Nordic - järjestelmän Tieteellinen Tietoisuus-Taito - metodiin.  Kaikki harjoitteet voidaan perustella terveysvaikutuksen ja neurofysiologian kannalta.

Tilaa Extranet-tunnuksesi

Tilaa itsellesi extranetin salasana.
Edellytyksenä on, että olet maksanut jäsenmaksun ja olet C- tai B-lisenssiohjaaja.
Tilaa tunnus osoitteesta asahinordic@gmail.com tai linkistä alla.

Haluan tilata tunnuksen.

Ota yhteyttä!

Tiedustele Asahi Nordicin ohjaajakoulutuksia tai kysy, missä asahia voi harrastaa.

Haluan lisää tietoa ohjaajakoulutuksista

  • asahi
  • asahi nordic
  • asahi health

Asahi Nordic ry on yhdistys ja sen seuraama koulutusjärjestelmä.
Koulutus pohjautuu Asahi Health-terveysliikuntaan. Asahi, Asahi Nordic ja Asahi Health ovat rekisteröityjä tavaramerkkejä ja niiden käyttö ilman merkinhaltijan lupaa on kielletty.