Kysymyksiä asahista

Auttaako asahin harjoittelu laihdutuksessa?

Asahi ei varsinaisesti ole laihdutusmenetelmä eikä sen harjoittelu kuluta kaloreita siinä määrin kuin esimerkiksi hölkkä tai kuntosaliharjoittelu. Painonhallinta on kuitenkin monimutkainen asia ja pelkkä kalorien kulutuksen laskeminen ei välttämättä takaa pysyvää lopputulosta. Asahi on terveyden harjoittelua ja sen vaikutuksista hyötyvät kaikki niin normaalipainoiset kuin ylipainoisetkin. Asahi on myös yksi harvoja lajeja, jota ylipainoinen pystyy harjoittelemaan samalla suoritustasolla kuin muutkin ja toteuttamaan liikeharjoitukset yhtä tyylikkäästi tai jopa paremmin kuin solakampi harrastaja. Tällä on oma merkityksensä ylipainoisen liikkujan itsetunnolle.

Puhuttaessa painonhallinnasta korostetaan usein ruokavalion ja liikunnan merkitystä. Televisio ja lehdet ovat täynnä erilaisia dieettivaihtoehtoja ja kunto-ohjelmia. Käytännössä nopeasti pudotettu paino tulee ajan myötä takaisin ja saavutettu tulos on vain väliaikainen. Toistuva painon vaihtelu saattaa olla terveydelle vahingollista ja tehdä painonhallinnasta entistä hankalampaa.

Asahi poistaa stressiä ja parantaa unen laatua. Se edistää aineenvaihduntaa ja auttaa kuuntelemaan omaa kehoa ja mieltä. Tätä kautta se muokkaa ihmisen ajattelua ja asenteita. Hyvä yöuni, vähemmän stressiä ja positiivinen minäkuva vaikuttavat puolestaan syömätottumuksiin ja arkipäivän liikuntaan yleensä. Edellä mainitut tekijät yhdessä vaikuttavat pitkällä aikavälillä kehon painoon ja asahi siis toimii välillisesti myös painonhallinnassa. Kurinalaisen dieetin, pakottamisen ja paheksunnan sijaan asahissa ylipainoinen ihminen hyväksytään omana itsenään – onnistuu hän laihdutuksessaan tai ei.

Onko asahi mindfulnessia?

Stressin poistamiseksi asahissa kiinnitetään huomiota kehon tuntemuksiin harjoituksen aikana. Sanallisesta ajatuskierteestä vapautuminen helpottaa oloa ja luo tietoisemman elämyksen itsestä ja ympäristöstä. Asahissa ei kuitenkaan tavoitella tätä kokemusta ja niin sanottu tietoinen läsnäolo on asahissa keskittyneen harjoittelun synnyttämä positiivinen sivuvaikutus. Asahi Nordic ry:n ohjaajakoulutuksessa selvitetään tämän ilmiön aivofysiologista taustaa.

Tarvitaanko asahissa joogamattoja?

Ei tarvita. Asahia harjoitellaan seisaaltaan. Näin voimme harjoitella ajasta ja paikasta riippumatta. Asahia voi toki harjoitella myös istuallaan tai makuulla. Siihen on silloin syynsä. Ollaan joko ahtaassa tilassa esim. junassa tai lentokoneessa (istuma-asahi) tai kyseessä on pyörätuolia käyttävä henkilö. Makuuasahi on tarkoitettu vuodepotilaille.

Voinko tulla asahiin, koska lonkkani on leikattu?

Voi tulla. Asahi on turvallista liikuntaa, koska sitä tehdään hitaasti. Toipilasvaiheessa on muutenkin hyvä aloittaa liikunta ja asahin rauhallinen liiketapa sopii siihen loistavasti.

Kysymyksesi asahista.

Sähköpostiosoite on pakollinen tieto, mutta sitä ei näytetä julkisesti.

Tilaa Extranet-tunnuksesi

Tilaa itsellesi extranetin salasana.
Edellytyksenä on, että olet maksanut jäsenmaksun ja olet C- tai B-lisenssiohjaaja.
Tilaa tunnus osoitteesta asahinordic@gmail.com tai linkistä alla.

Haluan tilata tunnuksen.

Ota yhteyttä!

Tiedustele Asahi Nordicin ohjaajakoulutuksia tai kysy, missä asahia voi harrastaa.

Haluan lisää tietoa ohjaajakoulutuksista

  • asahi
  • asahi nordic
  • asahi health

Asahi Nordic ry on yhdistys ja sen seuraama koulutusjärjestelmä.
Koulutus pohjautuu Asahi Health-terveysliikuntaan. Asahi, Asahi Nordic ja Asahi Health ovat rekisteröityjä tavaramerkkejä ja niiden käyttö ilman merkinhaltijan lupaa on kielletty.