Asahi perustuu tutkittuun tietoon!

Asahi Nordic perustaa asahinsa tutkittuun tietoon. Seuraamme UKK-instituutin sekä Käypä Hoito -kirjaston näkemyksiä.

Asahi on monipuolista terveysliikuntaa

Asahi on Suomessa kehitetty terveysliikuntamuoto, joka on suunniteltu länsimaalaiselle ihmiselle. Se sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille. Asahi on yksinkertaista, mutta kokonaisvaltaista ja tehokasta liikuntaa, joka auttaa ihmistä ylläpitämään fyysistä terveyttään ja henkistä tasapainoaan. Vaikka liikkeet asahissa ovat yksinkertaisia, ovat lajin periaatteet syvällisiä ja ne pohjautuvat länsimaiseen ajatteluun ja lääketieteeseen. Asahi soveltuu kaikille ihmisille muun liikuntaharjoittelun oheen palauttavaksi ja liikkuvuutta lisääväksi harjoitusmuodoksi. Erityisen hyvin asahi soveltuu nivel- ja selkävaivoista kärsiville ihmisille, ikääntyville ja raskaana oleville.

Tutustu asahin taustaan

Asahia voi harjoitella ympäri Suomea ja myös ulkomailla

Monilla paikkakunnilla on eri tahojen järjestämiä asahiryhmiä, joista saa parhaiten tietoa oman paikkakunnan yhdistys- tai liikuntatoiminnan tarjontaan tutustumalla. Asahin harjoittelun voi aloittaa myös itseopiskellen, mikäli sopivaa ryhmää ei löydy tai Asahi Nordic -yhdistyksen kurssia ei ole välittömästi tarjolla. itseopiskeluun käy Asahi Nordicin videokanava tai monipuolinen verkkokurssisivustomme.

Asahi Nordic ry:n koulutetut B-lisenssiohjaajat järjestävät Asahin Peruskursseja säännöllisesti. Tutustu ohjaajiin alueellasi.

 

Oivallinen tapa lisätä omaa asahi-taitojaan on osallistua asahi-leireille, työpajoihin, yksityistunneille, terveystapahtumiin, retkille tai muihin yhdistyksen järjestämiin tapahtumiin. Kaikki tapahtuuu mukavassa joukossa ja iloisessa ilmapiirissä. Terveys on vakava asia, mutta sen harjoittaminen on hauskaa! Asahin iskulause onkin: "No pain - big gain." (Ei kipua, mutta paljon iloa ja hyötyä.) 

Asahi on helppoa koko kehon terveysliikuntaa

Asahin sarjaan sisältyy rentousosio, yläselän liikkeet, alaselän ja jalkojen liikkeet sekä lopuksi tasapainoharjoitteet.

Liikkeet tehdään hitaasti ja rauhallisesti. Näin asahi on lajina turvallinen, koska harjoitellessa hitaasti, ei tapahdu loukkaantumisia. Näin on helppoa harjoittaa ja parantaa myös sellaista kehon osaa, joka on kipeä tai toipumassa esim. leikkauksesta tai kaatumisesta tai venähdyksestä. Asahiin sopii periaate liike on lääkettä. Laji huomioi kuitenkin sen, että kivun kanssa on hankala liikkua. Asahi korjaa kehoa ja rauhoittaa mieltä.

Asahia on helppo harjoitella


Asahin aloituskynnys on pieni ja liikkeitä pystyy tekemään mukana jo ensimmäisellä harjoituskerralla. Asahia voi harjoitella yksinään, pienryhmässä tai isossa joukossa. Harjoittelu onnistuu kotona, kuntosalilla tai luonnossa. Harjoitusvälinekin on aina mukana – nimittäin ihminen itse. Asahi sopii myös hyvin työpaikoille taukoliikunnaksi. Harjoitusasuksi sopii mikä hyvänsä vapaan liikkeen salliva asu, ja harjoitella voi paljain jaloin, sukkasillaan tai jalkineissa. Asahin eri liikkeitä voi harrastaa myös istuallaan – toimistossa, työmatkalla, lentomatkalla tai vaikkapa televisiota katsellessa. Lajin perusmuoto tehdään kuitenkin seisaallaan, ja sellaisena se sopii mainiosti myös niille joiden on hankala asettua lattialle makaamaan tai istumaan.


Mitä hyötyä asahista on?


Asahin tavoitteena on terveyden ja hyvinvoinnin tuottaminen sekä sairauksien lievittäminen. Laji kehittää harrastajansa lihastasapainoa, koordinaatiota ja työergonomiaa. Se parantaa keskittymiskykyä, lievittää stressiä, auttaa palautumaan työstä tai urheilusuorituksesta sekä edesauttaa ikääntyvien kotona selviytymisen perustaitoja.