Asahi Nordic katsoo eteenpäin

Asahi Nordicin pääkouluttaja Risto Lehto pohtii, mikä tekee Asahi Nordicista niin uskottavan terveys- ja liikunta-alan toimijan. Risto antaa myös vastauksia, miksi sinun kannattaa tulla mukaan.

Lauantaiaamu klo 9.00 ja aurinko paistaa. Pieni tuulenvire tuo vielä keväistä viileyttä. Päivä on otollinen pienelle asahi-retkelle läheiselle kalliolle tai vuorelle, joksi sitä me paikalliset kutsumme. Ehkäpä sieltä saisi kivoja kuvia jaettavaksi Asahi Nordicin facebookiin ja Instagramiin. Sopivaa vaatetusta tarvitaan niin kuvauksiin kuin ilmankin takia. Hmmm…collegehousut ovat sopivan paksut, joten sellaiset. Niissä sattuu olemaan vielä Asahi Nordicin logokin. T-paita riittää alle, jos siihen päälle tulee huppari. Kappas…niissäkin on Asahi Nordicin logo ja kuvia. Sama juttu on sitten vielä lippiksessäkin ja softshell-takissakin.

 

Asahi Nordic antaa enemmän

Kaikki lähtee siitä, miltä me näytämme. Annamme itsestämme edustavan kuvan ja rakennamme uskottavuutta. Riittääkö kaunis kuori? Moni kakku on päältä kaunis, joten pohditaan sitä sisältöä hiukan.

Asahi Nordicin kouluttajat käyvät säännöllisesti keskusteluja niin asahista kuin terveydestä ja liikunnasta yleensäkin. Me myös haastamme toisiamme. Pohdimme viime keskustelussamme omaa asahiamme. Mitä me teemme ja mitä me tarjoamme? Asahin kehittäjiin kuuluva, pääkouluttaja Ilpo Jalamo kiteytti Asahi Nordicin asahin seuraavin teesein.

 • me tarjoamme yhdistystoimintaa eli me teemme asioita yhdessä
 • arvostamme jokaisen ohjaajan osaamista ja kokemusta
 • annamme ohjaajillemme mahdollisuuden tuoda asiantuntemustaan esille
 • me tarjoamme ohjaajillemme ammattitaitoisen kouluttajaryhmän tuen
 • kouluttajilla on asahi-osaamisen lisäksi ammattitaitoa ja kokemusta muiltakin aloilta
 • Asahi Nordic perustaa asahinsa lääketieteeseen ja tutkittuun tietoon liikunnan terveysvaikutuksista
 • me tarjoamme selkeän koulutusjärjestelmän riviharjoittelijan kursseista ja ohjaajatasoista aina kouluttajaksi asti
 • me teemme yhteistyötä suomalaisten terveysjärjestöjen kanssa
 • olemme SOSTE ry:n jäsen, www.soste.fi
 • teemme yhteistyötä asiantuntijakumppanien kanssa
 • Asahi Nordic on kansainvälinen toimija

Niin ja onhan meillä myös ne edustavat Asahi Nordic -asusteet.

 

Historia opettaa, mutta tulevaisuus antaa suunnan

Kyllä me Asahi Nordicissakin hyödynnämme aikaisemmin opittua ja historian kokemuksia. Niihin ei kuitenkaan saa jäädä. Taaksepäin katsomalla ennemmin tai myöhemmin törmää seinään. Me haluamme katsoa eteenpäin ja se näkyy myös koulutuksissamme ja ohjauksissamme.
Olemme käyneet läpi asahin liikesarjoja ammattilaisten kanssa ja pyytäneet niihin näkemyksiä esimerkiksi fysioterapeuteilta. Teemme yhteistyötä terveysjärjestöjen kanssa ja haemme ja annamme tietoa.

Liikesarjojen aktiivinen tutkiminen antaa hyötyä riviharjoittelijoille sekä asahia ammateissaan käyttäville kuten hierojat ja fysioterapeutit ja monet muut. Liikkeet ovat kivoja ja ryhmässä on kiva liikkua kavereiden kanssa. Se on hyvä yhdistelmä myös terveyshyötyjen saamiseen. Tästä syystä me tutkimme ja kehitämme koko ajan sarjojen sisältöjä. Kehitämme asahia sinun hyödyksesi.

 

Terveyspäivämme on tutkittua tietoa

Asahi Nordic järjestää vuosittain Terveyspäivä-tapahtuman ja tuomme sinne asahin lisäksi myös viimeisimmän tiedon terveydestä ja liikunnasta. Kuluvan vuoden 2021 teemana oli aivojen terveys. Teimme tapahtumassa yhteistyötä Aivoliiton ja UKK-instituutin kanssa ja saimme viimeisimmän tutkimustiedon jaettavaksi jäsenillemme sekä kaikille tapahtuman osallistujille.
Käy kuuntelemassa tapahtuman luennot Terveyspäivä-sivultamme.

 

Sinua tarvitaan liikuttamaan suomalaisia

Asahi Nordic haluaa edistää kaikkien suomalaisten liikkumista. Me emme pysty siihen yksin ja siksi haluamme sinut mukaan. Tutustu uudelleen tämän blogin alussa olleeseen luetteloon siitä, mitä me tarjoamme sinulle. Asahi Nordicin yhdessä tekemisen periaate vie terveysliikuntaa jokaiseen kotiin ja työpaikalle.

 

Me tulemme taas

Asahi Nordicin kouluttajat kiertävät Suomea kesällä. Me koulutamme uusia ohjaajia sekä tulemme paikkakunnallesi kertomaan suomalaisesta asahista.
Tule siis katsomaan, minkävärinen Asahi Nordic -huppari meillä on päällä, mutta ennen kaikkea tule katsomaan, millaista sisältöä me haluamme sinulle antaa.Tapahtumat tulevat koulutuskalenteriin.

 

 

Tätä kirjoittaessa onkin sitten keskiviikkoaamu ja kello on yhdeksän. On aika lähteä pienelle lenkille. Taidankin näin lämpimänä päivänä laittaa vain Asahi Nordicin t-paidan ja takki saa jäädä kotiin. No laitan minä nyt sentään collegehousut jalkaan.

 

 

0
Feed

Jätä kommentti