käsienpesu

Asahi-Ykän ohjeet koronaviruksen torjumiseksi

Sisätautien ja geriatrian erikoislääkäri, asahi-kehittäjä Yrjö Mähönen kertoo, miten kannattaa toimia Korona-virusepidemian aikana.

Pyydän sinua noudattamaan seuraavia pelisääntöjä asahi-harjoitusryhmissä. 

Ohjeet saattavat myöhemmin muuttua, jos tilanne tulee Suomessakin vaikeammaksi. Siinä tapauksessa ikääntyneiden ja yleissairaiden tulisi pysyä kotosalla. Mutta se ei vielä ole tarpeellista.

Huomioitavaa:

  • Hyvä käsihygienia on toimivin keino estää viruksen leviämistä. Säännöllinen käsienpesu on siis ensiarvoisen tärkeää. Jos yskit, niin yski nenäliinaan tai ”kainaloon”.
  • Jos vierailet epidemia-alueilla tai jos olet ollut kontaktissa sairastuneiden kanssa, käänny oireiden ilmaantuessa viipymättä terveydenhuollon puoleen. Soita ensin puhelimella terveyskeskukseen kotoa, saadaksesi tarkemmat ohjeet.
  • Jos ohjaajalla ilmenee flunssaoireita, on parasta hankkia sijainen tai peruuttaa harjoitus, tietysti puhelimella. Parasta on flunssan puhjetessa hankkia sijainen varalle pariksi seuraavaksi viikoksi.
  • Riskialueilla vierailleiden on syytä pidättäytyä opetustyöstä neljä päivää matkalta palaamisen jälkeen, vaikka eivät olisikaan saaneet oireita. Ohjaajan olisi hyvä hankkia varalle sijainen etukäteen.
  • On suositeltavaa välttää matkustamista epidemia-alueille niin kauan, kuin koronavirusta merkittävästi alueilla esiintyy.

Seuraa myös viranomaisohjeistusta. Suomessa viranomaisohjeistuksesta vastaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Ulkoministeriö vastaa matkustusohjeista ja maakohtaisista matkustustiedotteista.

0
Feed

Jätä kommentti