asahia espanjassa

Asahia aamuauringossa

Pia Lönnqvist kirjoittaa kokemuksistaan, miten asahi vei hänet mukanaan ja miten asahi alkoi muovautua hänen ohjaamanaan myös osana arkea Fuengirolassa.

 

Enpä olisi uskonut viime vuosikymmenen alussa muuan töölöläisessä liikuntakeskuksessa asahia säännöllisesti treenaavana viisikymppisenä, että joskus tulevaisuudessa toimisin itsekin asahi-ohjaajana, mutta unelmilla, etenkin niillä suuremmilla, on usein tapana toteutua! 

 

Maarit, Sirkku ja miten sitten kävikään

Tapasin Maarit Lintukorven ja Sirkku Vaskimon ensimmäistä kertaa Helsingin Messukeskuksessa viime vuoden syyskuussa Hyvä ikä-messuilla, ja tiesin heti, mitä seuraavaksi teen! Ilmoittauduin Maaritin asahi-ohjaajakoulutukseen Fuengirolassa marraskuussa 2022. 

Vietän talvet täällä ”Suomen eteläisimmässä kaupungissa” hiljattain eläköityneen puolisoni kanssa, ja asahiohjaajaksi kouluttautuminen oli parasta vapaa-ajan puuhaa loppuvuodeksi lämpimässä, kirkkaassa valossa kylpevässä Espanjassa. 

C-ohjaajan todistus kädessäni olin suunnitellut valmiiksi myös seuraavat askeleeni. 

 

Los Pacosin Cantera-puistossa tapahtuu

Aloitin heti valmistumiseni jälkeisellä viikolla asahiohjauksen viehättävässä Los Pacosin Cantera-puistossa, ja uteliaita ja innostuneita osallistujia tuli paikalle alusta alkaen oikein mukavasti. Kaksi kertaa viikossa ohjasin tunteja läpi talven - lyhyttä joulutaukoa lukuunottamatta - ja viimeinen talvikauden tuntini oli kesän kynnyksellä toukokuun lopussa 2023.

Helsingin kesäänkin minulla oli suunnitelma jo valmiina. Olin tehnyt alustavan varauksen koko kesäkaudeksi Meilahden kirkon liikuntasaliin, ja sinnekin löytyi lähialueelta paljon innokkaita osallistujia. Meininki oli heti alusta kannustava; vähän niin kuin olisin täyttänyt asahilla jonkin Meilahden-Munkkiniemen alueella vallinneen liikuntatyhjiön. Kesän aikana osallistujia oli milloin enemmän, milloin vähemmän, mutta vastaanotto oli aina yhtä innostunut. Asahihan sopii aivan kaikille, ja sen me asahiohjaajat olemme jo todeksi havainneet!

Syksyksi ja talvikaudeksi 2023-2024 minun piti vielä keksiä pieniä viritelmiä. Olen itse jälleen talviajan täällä Espanjassa, mutta Maaritin suosiollisella avustuksella Meilahden ryhmäni ohjaajiksi lupautuivat kokeneet kollegani Kristiina Hohti ja Sirkku Vaskimo - huippuohjaajia molemmat, ja kohta he valmistuvat myös Asahi Nordicin kouluttajiksi. Meilahden ryhmäni jätin siis rauhallisin ja tyytyväisin mielin näiden kahden osaajan käsiin toukokuun 2024 loppuun asti.

 

Canteran puistossa tavataan

Canteran puiston porukassa väki vaihtuu tiuhaan. Yhtenä viikkona keski-ikä on arviolta 63-68, jonain toisena viikkona se saattaa olla lähemmäs 80 vuotta. Tämä erikoispiirre tekee jokaisesta asahi-viikosta pienen ja jännittävän seikkailun, kun koskaan en tiedä, millainen joukkue minua puistossa ensi viikolla odottaa. 

Tuntirakenteet sommittelen toki etukäteen tarkkaan, mutta sattuma muotoilee täällä aina loput. Jos uusia kasvoja on paljon, niin teemme etenkin asahin 1. ja 2. sarjaa, jotta asahin perusperiaatteet tulisivat tutuiksi. Jos joukossa on paljon konkareita (joista osa on minulle tuttuja jo menneen talvikauden tunneiltani), harjoittelemme painokkaasti 3. sarjaa, joka alkaakin sujua jo varsin mallikkaasti. 

Tuntini kesto on tyypillisesti 45 minuuttia,  joka tuntuu oikein sopivalta valinnalta näihin olosuhteisiin ja tälle iloisen kirjavalle osallistujajoukolle. Rentoa yhdessäoloa ja tavoitteellista harjoittelua pari kertaa viikossa tuntuu kaikista kivalta ja tärkeältä, onhan asahi yksi mainioimmista liikuntamuodoista loppuelämäksi. Terveyshyödyistä kuulen asiakkaitteni tarinoita lähes viikottain. Näissä oloissa tuleva talvi ja kevät sujuvat inspiroivissa, elämyksellisissä  asahi-tunnelmissa!

0
Feed

Jätä kommentti