Lasten Asahi on uutuustuotteemme. Tutustutaan Lasten Asahin kehittäjään Elinaan

Asahi Nordic tuo vuoden 2024 aikana kolme uutta tuotetta asahi-kentälle. Ensimmäisenä tulee Lasten Asahi. Seuraavina ovat tulossa Asahi ja Mindfulness sekä Asahi Power & Dynamics.
Annetaan Lasten Asahin kehittäjän Elina Marttisen kertoa lisää.

 

Elina Marttinen, 44-vuotias lohjalainen

Asahin löysin keväällä 2022 lajitutustumisen kautta. Ihastuin Asahissa siihen, kuinka tarkasti mietityt liikkeet vaikuttavat kokonaisvaltaisesti kehoon ja mieleen. Saman vuoden elokuussa lähdin kouluttautumaan Asahi Nordicin C-ohjaajaksi ja alusta lähtien lapset ovat olleet mukana ajatuksissani. Opittuani Sammakko-nimisen liikkeen, se sai sydämeni sulamaan ja oivalsin, että tämä on lapsille todella hyvä juttu. Lapset tarvitsevat rauhallisuutta ja rentoutta kiireisen arjen ja sen tuoman ylivirittyneisyyden keskellä. Liikkeitä, jotka eivät nosta liikaa sykettä, mutta sopivasti rasittavat, tukevat terveyttä ja auttavat keskittymään ja kiinnittymään Nyt-hetkeen.

 

Miten Lasten Asahi sai alkunsa?

Valmista lasten Asahi-materiaalia ei ollut, ja syksyllä 2023 sain luvan sen suunnittelemiseen. C-ohjaajakurssilla tekemäni tarina Samppa-sammakosta ei jäänyt viimeiseksi vaan oli alku jollekin uudelle. Asahi-opiskelut jatkuivat keväällä 2024 ja sain B-ohjaajan pätevyyden, sekä lasten Asahi teki ensiesiintymisensä 5.5. Bolt Areenalla Sydämellinen liikunta -tapahtumassa.

 

Olen ammatiltani lasten hoitoon ja kasvatukseen erikoistunut lähihoitaja. Pitkän työuran olen tehnyt varhaiskasvatuksessa ja muutamia vuosia koululaisten ja nuorten parissa. Tämä vuosi on 25. juhlavuoteni kasvatus- ja ohjausalalla .

 

Varhaiskasvatuksessa lasten Asahi on ollut toimiva. Asahitunnit voivat olla eri pituisia ja niitä voi yhdistää mihin tahansa oppiaineeseen, esimerkiksi matematiikkaan ja äidinkieleen. Asahi tukee nyt-hetkeen kiinnittymistä ja tekee keskittymisestä oppiaineeseen helpompaa lapselle. Asahi-tunnin liikkeitä voi myös konkretisoida tai tehostaa esimerkiksi pallolla ja istuma-alustalla. Meidän ryhmällämme nämä välineet olivat mukana sirkusteemaisessa lasten Asahissa.

 

Lapsilta ja ryhmän aikuisilta tuli ihanaa palautetta lasten Asahitunneista. Iloa ja apua koettiin etenkin keskittymiseen, nyt-hetkeen kiinnittymisen tukemiseen sekä kehotietoisuuteen ja -hallintaan.

 

Palautteita Lasten Asahista

Lasten asahi on pysähtymistä, hengittämistä sekä kehon käyttämistä eri tavoin, kuin mitä normaalisti tehdään. Helpompaa kuin jooga ja liikkeet olivat helpommin omaksuttavia, vaikka vielä on harjoiteltavaa

Liikkeet olivat sopivia lapsille, ehkäpä uusia, sillä taivutukset ja kierrot eivät ole niin tuttuja. Liikkeet auttavat keskivartalon- ja kehonhallintaan, nämä taidot ovat vielä hakusessa monilla lapsilla. Ei juoksua tai hyppelyä vaan erilaista notkeutta, joka lisää liikkuvuutta.

Sirkus tarina oli paras, huomasin miten lapset keskittyivät ja odottivat eläimeen liittyviä tarinaa, mikä aisti tai toimintatapa kullakin eläimellä oli, sekä pallon kuljettaminen eri tavoin oli kivaa.

Tunnelma oli rauhallinen ja hyvä, lapset seurasivat tarkasti lasten asahi hetken tarinaa ja liikkeitä.

(Asahi ja matematiikka) Liikkeet matematiikka tehtävien välissä auttoivat ottamaan uusia ohjeita vastaan sekä lapset myös siirtyivät helpommin uusiin tehtäviin.

Kivoin liike oli haukka liike, se jäi mieleen.

Asahin avulla voi tyhjentää ja nollata tilanteita, jonka jälkeen on helpompi siirtyä seuraavaan.

Lasten asahin parissa vietetty hetki auttaa koko päivään, liikkeitä voisi ottaa myös siirtymätilanteissa.

Lasten saaminen keskittymään nyt-hetkeen lasten asahi liikkeiden avulla on kuin taikaa, koimme maagisen hetken.

 

Lasten Asahin koulutukset alkavat

Asahi Nordic aloittaa Lasten Asahin koulutukset kahdella pilottitapahtumalla. Tule mukaan ja opi itsellesi uusi tehokas tyokalu varhaiskasvatuksen työhösi.

Lue lisää koulutuksista!

 

0
Feed

Jätä kommentti