Aloita ohjaus asahikoulutuksen kautta

Kouluttautuisitko asahiohjaajaksi? Käymällä C-ohjaajakurssin saat perusvalmiudet ohjata asahiryhmiä työpaikkaliikuntana, seuroissa tai kuntosaleilla. Asahi on hyvä lisä myös personal trainerille ja liikunnan ohjaajille. Ennen ohjaajakurssia kannattaa tutustua lajiin liittymällä asahiryhmään, käymällä harrastajakurssin tai Yrjö Mähösen DVD:n avulla. Asahi Nordic ry järjestää säännöllisesti koulutuksia aloitteleville ja kokemusta omaaville ohjaajille.
Lisäksi koko ajan kasvava verkkokoulutusohjelmamme vahvistaa osaamistasi sekä mahdollistaa myös etäopiskelun.


Osaamisen ylläpito

Muista ylläpitää osaamistasi myös ohjaajakurssien lisäksi. Pelkkä ohjaajakurssi ei riitä monipuolisen asahiosaamisen ylläpitoon. Tutustu erilaisiin mahdollisuuksiin oman osaamisen kehittämiseen osaamisen ylläpito -sivulta.

Osaamisen ylläpitoKoulutuskalenteri

Asahiohjaus edellyttää kouluttautumista

Asahi-ohjaajaksi suunnittelevan tai omaa asahiosaamistaan syventävän henkilön kannattaa osallistua asahi C-tason koulutusohjelmaan. Koulutus kestää viikonlopun, yhteensä 12 tuntia ja sisältää asahin perussarjat 1-2, asahi-combon, pehmeän liikunnan periaatteita, lääketiedettä ja paljon muuta asahiin liittyvää teoriaa. C-tason koulutus on avoin kaikille.


Asahi-ohjaajan jatkokoulutus B kestää myös viikonlopun yht.12 tuntia ja sisältää perussarjojen tarkistuksen, asahi 3 sarjan, asahi-katoja ja moduuliharjoituksia, periaatteiden soveltamisen käytännössä, lääketiedettä, ohjaamiseen liittyvää perustaitoa, istuma-ja vuodeasahi ja paljon muuta jo asahin parissa työskentelevälle ohjaajalle. B-tason koulutus on vain yhdistyksen jäsenille.


Asahi-ohjaajan jatkokoulutus A on suunnattu asahin parissa jo pitkään työskenneille yhdistyksen ohjaajille, joista tulee uusia ohjaajakouluttajia.


Koulutuksen hinnat

  • Asahi Nordicin C- ja B-lisenssikoulutukset maksavat 350 € (sis. alv.)
  • Kertauskurssi C- tai B-lisenssiohjaajalle, jos käy kurssin uudelleen, on 150 € (sis. alv.)

Asahi Nordic ry:n koulutusjärjestelmä:


  • Harrastajakurssi. Asahin perusteet. Kesto 3-4 tuntia.
  • Ohjaajakurssi C-taso aloitteleville ohjaajille. Kesto 12 tuntia. Antaa oikeuden ohjata perusryhmissä asahisarjoja 1-2.
  • Ohjaajan jatkokurssi B-taso. Sisältää muun muassa asahi 3 sarjan, istuma-asahin 2 versiota ja makuu-asahin. Kesto 12 tuntia. Antaa oikeuden ohjata kaikkia asahin tasoja perusryhmissä.
  • Ohjaajakoulutus A 1 antaa oikeuden kouluttaa C-tason ohjaajia.
  • Ohjaajakoulutus A 2 antaa oikeuden kouluttaa C ja B tason ohjaajia.

Tiedustele koulutuksiamme ja tule mukaan!


Jatkokoulutukset ja osaamisen ylläpito


Koulutusten lisäksi järjestämme osaamista ylläpitäviä tapahtumia. Sellaisia ovat mm. intensiivipäivät, liikehuoltopäivät sekä workshopit.

Lisäksi ohjaajat pääsevät edullisemmin kertaamaan uudelleen käymänsä lisenssikurssin.


Laita viestiä meille osoitteeseen asahinordic@gmail.com

Valmentaja, Asahi Nordicin pääkouluttaja Ilpo Jalamo

Ilpo Jalamo on kokenut valmentaja ja ohjaaja. Hänen ideastaan terveysliikunnasta lähti 2000-luvun alussa koko ajatus liikkeelle. Ajatus jalostui sittemmin Asahi Health -terveysliikunnaksi koko asahin kehittäjäryhmän toimesta.


Ilpo on Yrjö Mähösen ohella toinen Asahi Nordicin pääkouluttajista.

Ilmoittaudu koulutukseen

Katso tulevat koulutukset ja ilmoittaudu mukaan.