Asahi Nordic vie terveyttä eteenpäin liikunnalla

Asahi Nordic vie suomalaista asahia eteenpäin - puheenjohtajan tervehdys

Asahi Nordicin puheenjohtaja Risto Lehto avaa kevään puheenjohtajan tervehdyksellä. Tutustu miten Asahi Nordic kehittää ja edistää suomalaista asahia

 

Pääkouluttajia ja asahin kehittäjiin kuuluva Ilpo Jalamo kertoi blogissaan, miten asahi on kehittynyt ja muuttunut. Tutustu Ilpon blogiin.
Jatkan nyt Ilpon blogia yhdistyksen puheenjohtajan  kulmasta eli ehkäpä tämä blogi onkin Asahi 20 vuotta -blogi 2.

 

Asahi tulee Suomesta – 20 vuotta asahia

Tänä vuonna tulee 20 vuotta siitä, kun asahi sai alkunsa. Jo 20 vuotta sitten oli ajatuksena kehittää terveysliikuntaa tukeutuen länsimaiseen ajatustapaan siitä, miten liiikunta vaikuttaa terveyteemme.
Lue lisää kehityksestä pääkouluttaja ja asahin kehitysryhmän jäsenen Ilpo Jalamon blogista.

Asahi Nordic on vienyt tätä ajatusta vahvasti eteenpäin korostaen tutkitun tiedon merkitystä osana asahia ja sen terveysvaikutuksia. Seuraamme samoja periaatteita kuin UKK-Instituutti.
Asahi Nordicin liikuntalääketieteen taustalla on sisätautien ja geriatrian erikoislääkäri Yrjö Mähönen. Yrjö Mähönen on yksi asahin kehittäjistä.

Koulutusjärjestelmämme on saanut suomalaisuudellaan myös Avainlippumerkin.
Nimemme Asahi Nordicin osa ´Nordic´viittaakin pohjoismaiseen eli kohdallamme tietysti suomalaiseen osaamiseen liikunnasta sekä hyvinvoinnista.

 

Yhdistysmallissa haluamme kaikki mukaan

Jo Asahi Nordicin perustamisesta eli vuodesta 2015 alkaen olemme korostaneet yhdessätekemisen mallia.
Teemme säännöllisesti yhteistyötä eri terveysalojen yhdistysten kanssa ja esimerkiksi vuotuisen Terveyspäivän yhteistyökumppaneina on ollut mm. Selkäliitto, Mielenterveyden keskusliitto, Hengitysliitto, Soste ry, Aivoliitto, UKK-instituutti. Lisäksi meillä on ollut eri alojen ammattilaisia vieraina. Asahi Nordic ry on Soste ry:n jäsen.

Asahi Nordic ry toimii aktiivisesti ja järjestämme erilaisia tapahtumia ja Terveyspäivän jälkeen tuleekin vuotuinen jäsenmatkamme Rodokselle. Elokuussa järjestämme Kesäpäivät ja tänä vuonna paikka on Tähtelä Korpilahdella. Lisäksi järjestämme säännöllisesti eriaisia paikallisia Asahi Tutuksi ™ sekä Asahin Peruskurssi ™ -tapahtumia ohjaajiemme ja kouluttajiemme toimesta.

Asahi Nordicin uusi hallitus valittiin vuosikokouksessa ja uusi hallituksemme on Risto Lehto puheenjohtajana sekä jäsenet Kristiina Hohti, Kirsi Vainio, Tuija Gröhn, Sirkku Vaskimo, Mikael Karring, Tuula Riikonen, Samuli Kipronen.

Yksi Asahi Nordicin tapahtumista on vuotuinen Terveyspäivä.

 

Terveyspäivä verkossa 11.4.

Tänä vuonna terveyspäivämme on 11.4. verkossa ja se löytyy osoitteesta www.terveyspäivä.fi
Vierailevana puhujana on maalaislääkärinä tunnettu lääkäri Tapani Kiminkinen.
Mukana on myös asahia ja voit harjoitella mukana kotona tai työpaikalla tai missä oletkin. Verkossa kaikki pääsevat mukaan.

 

Asahin pitää kehittyä

Asahi Nordic kehittää asahiaan. Olemme säännöllisesti tarkistaneet liikesarjoja ja myös päivittäneet niitä. Ajatuksena on, että jokaisessa liikkeessä pitää olla tarkoitus. Itse lajin periaatteet eivät sinällään muutu eli tarkoitus on olla matalan kynnyksen liikuntaa, jota kuka tahansa voi harrastaa omilla ehdoillaan.
On kuitenkin tärkeää, että ohjaajilla on tietoa ja osaamista, jota he voivat ryhmissään jakaa osana tuntein sisältöä ja näin edesauttaa osallistujia saamaan niitä terveysvaikutuksia.

Asahi Nordicin periaate on aina ollut se, että jokaisella meistä on annettavaa terveysliikunnalle. Emme siis nojaa yksittäisiin guruihin, jotka kertovat, miten toimia vaan jokainen ohjaustunti on aina vastavuoroista. Ohjaaja saa oppilailtaan ohjatessaan heitä.
Lisäksi monet ohjaajistamme ovat jonkun toisen terveysalan tai taidon ammattilaisia ja he opastavat muita ohjaajia kuin myös kouluttajia. Meillä on mm. fysioterapeutteja, hierojia, faskia-osaajia, mutta myös tiedotuksen ja graafisen alan ammattilaisia. On mindfulness-kouluttajia ja esiintymistaidon ammattilaisia.

Asahi Nordic tuo uusia tuotteita

Asahissa on kolme sarjaa ja eritys-asahin sovellukset istuen ja makuulla. Se riittää, niinkö?.
Asahin sarjat ovat edelleen kaiken perusta, mutta me haluamme hyödyntää niitä kehittäen uutta.

Meillä alkaa uusi Mindfulness-koulutus Asahi Nordic syksyllä ja sen markkinointi on jo alkanut. Tutustu lisää www.asahimindfulness.fi

Asahi lapsille on työn alla ja tuomme sitä esiin kesällä 5.5. Asahi Nordicin ja Sydänkuntoutus ry:n tapahtumassa Helsingin Bolt-areenalla. Lue lisää tapahtumasta!

Olemme kehittämässä uutta Asahi Power & Dynamics -sarjaa, jossa nostetaan hiukan tempoa, mutta kuitenkin noudattaen asahin periaatteita.

Uusi Vertaisohjaajakoulutuksemme on tarkoitettu nimensämukaisesti vertaisohjauksiin esim. kerhoissa ja yhdistyksissä tai esimerkiksi omaishoitajille.

 

Asahi goes global!

Asahi Nordic vie asahia menestyksekkäästi maailmalle. Meillä on ohjaajia eri puolilla Eurooppaa sekä USA:ssa. USA:ssa meille valmistui tammikuussa uusia kouluttajia kouluttamaan uusia ohjaajia.
Lisäksi pääkouluttajamme Margaret Vainio vierailee säännöllisesti FinnFest-tapahtumassa. Niin myös tanä vuonna!

 

Anna asahin viedä mukanaan!

Tutustu asahiimme ja osallistu ryhmiin. Löydät ohjaajat verkkosivuiltamme. Jos alueellasi ei ole ohjaajaa, aloita sinä. Tutustu koulutuksiimme koulutussivulta.
Voit myös kokeilla asahiamme ilmaiseksi tutustumiskurssilla. Siirry tästä ilmaiselle kurssille.

Voi hyvin ja muista liikkua. Kesä tekee tuloaan ja raitis ulkoilma houkuttelee. Yhdistä vaikka sauvakävely ja asahi!

 

Haluatko mukaan terveysliikunnan asahi-yhdistykseen?

Asahi Nordic ry on terveysliikunta-asahin aktiivinen yhdistys, joka tuo sinullekin mahdollisuuksia tutustua asahiin ja aloittaa sen harjoittaminen. Tutustut uusiin ystäviin ja saat seuraa matkoille ja retkille.

Lisää tietoa saat YHDISTYS-sivultamme.

0
Feed

Jätä kommentti