Aloita sinäkin suomalainen asahi!

Asahi on terveysliikuntaa, joka sopii ihan jokaiselle. Asahi hoitaa ja vahvistaa koko kehoa.

Asahi vie mukanaan!

Asahi Nordic

Haluatko tietää lisää?

Tilaa Asahi Nordicin uutiskirje!

asahi

Mitä Asahi on?

Asahi on suomalaista terveysliikuntaa, joka perustuu tutkittuun tietoon liikunnan terveysvaikutuksista.

Tutustu, miten asahia harjoitellaan!

asahi

Missä Asahia voi harjoitella?

Asahi Nordic on kouluttanut ohjaajia eri puolille Suomea. Etsi ohjaaja läheltäsi ja osallistu tunneille.

Katso ohjaajat ohjaajaluettelosta!

asahi

Kouluttaudu sinäkin ohjaajaksi!

Asahi Nordic on suomalaisen Asahin koulutusjärjestelmä. Sinäkin voit kouluttautua ohjaajaksi.

Tutustu koulutuksiin!

asahi

Tutustu verkkokursseihin

Haluatko opiskella ohjaajaksi omaan tahtiisi? Kiinnostavatko sinua Asahin lyhytkurssit?

Tutustu kursseihin verkossa.

asahi

Asahi in English

Are you interested in Finnish Asahi. See more at our webpages in English. 

There are web classes in English.

asahi

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää asahista? Ota meihin yhteyttä ja kerromme, miten voit aloittaa.

Tutustu yhteystietoihimme.

Asahi on terveysliikuntaa meille jokaiselle

Asahi on terveysliikuntamuoto, joka sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille. Se on yksinkertaista, kokonaisvaltaista ja tehokasta terveysliikuntaa, joka auttaa ihmistä kohentamaan terveyttään ja elämänlaatuaan. Asahin liikkeet ovat rauhallisia ja ne tehdään hitaan hengityksen tahdissa. Perusliikeharjoituksessa harjoitetaan, avataan ja rentoutetaan järjestelmällisesti koko kehoa.


Asahi Nordic on asahi-kehittäjien valmentaja Ilpo Jalamon sekä sisätautien ja geriatrian erikoislääkäri Yrjö Mähösen perustama koulutusjärjestelmä. Asahi Nordic korostaa asahin merkitystä osana kaikkien suomalaisten terveyttä tukeutuen tutkittuun tietoon liikunnan vaikutuksista terveyteen. Asahi Nordicin koulutuksissa saat luotettavaa tietoa perustuen tutkittuun tietoon.


Asahi Nordic ry. on SOSTE ry:n yhteistyöjäsen.

Voit opiskella myös verkossa

Asahi Nordic mahdollistaa myös itsenäisen opiskelun ohjaajaksi verkkokurssillamme!

Tutustu verkkokoulutukseen

Tutustu asahiin ja tule mukaan

Asahi on suomalaista terveysliikuntaa eikä siihen liity itämaisia uskomuksia tai muita meille vieraita kulttuureja.
Asahi soveltuu niin ikääntyville, raskaana oleville, kuin nivel-ja selkävaivoista kärsiville. Huonokuntoiset ja ylipainoiset pääsevät mukaan jo ensimmäisessä harjoituksessa, kukin voimiensa mukaan. Asahi on suomalaista terveysliikuntaa.
Asahi on laji, joka sopii meille jokaiselle. Asahiin liittyy myös vertauskuvia liikeiden opetuksessa, joten sitä kautta saadaan aikaiseksi vaikka lasten asahia.
Aikuisväestölle asahi sopii hyvin vastapainoksi arjen stressiin tai vaikkapa taukoliikunnaksi työpaikalle. Vanheneva väestö tarvitsee voimia ja kykyjä hallita kehoaan pystyäkseen elämään antoisaa vanhuutta. Asahin hitaat ja venyttävät liikkeet sopivat erinomaisesti myös urheilijoille palauttavana harjoituksena treenien jälkeen.
Asahin periaatteet toimivat samoin kuin esimerkiksi UKK-instituutin näkemykset terveysliikunnasta. Jos siis haluat tietää, miten Asahi Nordic kokee ja näkee terveysliikunnan, vertaa niitä UKK-instituutin näkemyksiin. Näin mekin sen näemme.

Etsi asahiohjaaja ja -ryhmä sinua läheltä. Katso ohjaajaluettelosta.

 

Asahi Nordic ry tekee yhteistyötä

Pidämme kerran vuodessa asahin terveyspäivän maalis-huhtikuussa. Tapahtumassa on ollut myös vierailevia puhujia ja sen myötä olemme yhteistyössä monien järjestöjen ja asiantuntijoiden kanssa. Olemme tehneet yhteistyötä mm. Hengitysliiton, Selkäliiton, Aivoliiton, UKK-instituutin kanssa.  Lisäksi olemme käyneet esittelemässä asahia Sydänliitossa, Parkinsonliitossa sekä monissa terveysyhdistyksissä. Erikoislääkäri Yrjö Mähönen on esitellyt asahia fysioterapeuteille.

 

Asahi sopii iäkkäille ja vanhuksille antamaan voimia ja ylläpitämään kykyä arjen askareissa selviämiseen. Asahi on mieltä piristävää ja stressiä poistavaa terveysliikuntaa. Urheilijat saavat asahista keinoja kehon palautukseen ja suorituspaineiden poistoon. Asahi on loistavaa työhvyinvointia ja taukoliikuntaa.

Tapahtumakalenteri

Asahi Nordic vie asahia eteenpäin

Asahi Nordic on kehittänyt alkuperäistä Asahi Health -mallia eteenpäin. Asahi Nordic on Asahi Healthin kehittäjäryhmään kuuluvien valmentaja Ilpo Jalamon sekä sisätautien ja geriatrian erikoislääkäri Yrjö Mähösen perustama malli. 

Olemme muokanneet liikkeitä siten, että haluamme korostaa terveysliikunnallisia vaikutuksia. Liikkeitä on tarkistettu ja uudistettu yhdessä fysioterapeuttien kanssa . Joitakin healthin aikaisia liikkeitä on kokonaan poistettu ja erikoislääkäri Yrjö Mähönen on on tutkinut harjoitusjärjestelmän merkitystä kansanterveydellisestä näkökulmasta ja luonut ohjaajillemme liikehoidon kirjaston.

Asahi Nordicin koulutusjärjestelmä, toimintamalli ja liikuntafilosofia ovat täysin erilaisia kuin vanhassa Asahi Healthissa. Liikesarjat perustuvat samoihin malleihin ja liikkeisiin, mutta olemme tarkistaneet ja tehostaneet niitä uudelleen.

Asahi Nordic perustuu tutkittuun nykyaikaiseen lääketieteen tietoon.

Asahi Nordic on Suomessa kehitetty ja suomalaista terveysliikuntaa ja me Asahi Nordicissa seuraamme

UKK-instituutin suosituksia sekä noudatamme Käypä Hoito -suosituksia.

Tutustu asahiin videoiltamme

Lisää asahia Asahi Nordicin videokanavalla.

videokanava

Asahi Nordic on harrastajiensa yhdistys

Asahi Nordic ry on asahin harrastajille ja ohjaajille suunnattu aatteellinen yhdistys, jonka tavoitteena on edistää asahin harjoittamista ja järjestää asiaan liittyvää koulutusta. Yhdistys järjestää peruskursseja harrastajille, koulutuksia aloitteleville ohjaajille sekä eritasoisia jatkokoulutuksia asahin parissa jo pidempään toimineille ohjaajille. Terveystapahtumat ja asahileirit ovat myös osa yhdistyksen toimialaa. Yhdistys on perustettu vuoden 2015 lopussa.

Liity sinäkin yhdistyksen jäseneksi ja tule mukaan kasvavaan joukkoomme viemään hyvää oloa tuottavaa liikuntaa oman maamme kansalaisille ja
naapurimaihin!

Yhteistyökumppanit:

soste ry

Ota meihin yhteyttä lomakkeella!

Minulle saa jatkossa lähettää tarjouksia ja informaatiota sähköpostitse.

Ilmoittaudu koulutukseen!

Tutustu koulutustapahtumiimme kalenterisivultamme.

Tule ja osallistu!

Katso koulutukset kalenterista.

Haluatko tietää lisää? Laita viesti!